Saša Bastalec

Saša Bastalec (Zagreb, 1980.), profesor harmonike i glazbene kulture, pedagog je na Glazbenoj školi u Varaždinu na radnom mjestu nastavnika harmonike. Prva pedagoška iskustva, stekao je na Glazbenoj školi Požegi te kasnije kao vanjski suradnik na nekoliko škola (UŠ Franje Lučića, Velika Gorica; GŠ Alberta Štrige, Križevci; UŠ Miroslava Magdalenića, Čakovec). Osnovno glazbeno obrazovanje je stekao na Glazbenoj školi Pavla Markovca (harmonika u klasi prof. Josipa Matanovića), a srednje, teoretskog te instrumentalnog usmjerenja (harmonika u klasi prof. Marjana Krajne) na Glazbenom učilištu Elly Bašić. Studij harmonike i Studij glazbene kulture završio je na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Tijekom studija, polazio je međunarodne ljetne škole harmonike, dirigiranja i kompozicije (Aleksandar Skljarov, Rusija; Peter Soave, SAD; Owen Murray, Velika Britanija; Paolo Picchio, Italija; Slavko Magdić, Denis Modrušan, Volodimir Balyk, Sanja Drakulić, Hrvatska). Kao solist te član komornih sastava i orkestara, nastupao je u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Slovenija, Austrija, Njemačka, Češka, Francuska, Nizozemska, Belgija).

U svom dosadašnjem pedagoškom radu, ostvario je zapažene rezultate s učenicima na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Uz pedagoški rad, bavi se skladanjem i priređivanjem za razne sastave. Pisao je za Radioteleviziju Slovenije, Pekinški međunarodni komorni orkestar, Osorske glazbene večeri i dr. Suosnivač je udruge „Harmonikaški centar“ čija je primarna djelatnost promicanje harmonike. Udruga je organizator Hrvatskog natjecanja za harmoniku u Daruvaru te uređuje prvi specijalizirani časopis za harmoniku „Eho“. Član je ocjenjivačkih komisija na domaćim i međunarodnim natjecanjima. 

LJETNI GLAZBENI KAMP

22. - 27. 08. 2021. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija