Tambure

Radionica tambure pruža individualno usmjereno iskustvo koje je prilagođeno znanju i vještinama svakog polaznika. Kroz intenzivan rad na glazbenim i tehničkim zahtjevima pripremljenog programa, polaznici će imati priliku produbiti svoje razumijevanje i tehničke vještine sviranja tambure.

Radionica omogućuje razvoj koordinacije lijeve ruke, što uključuje sinkronizaciju s desnom rukom radi postizanja optimalnog zvuka i izraza. Također, polaznici će raditi na povećanju pokretljivosti prstiju lijeve ruke te usvajanju razlika u vrstama tremola kako bi unaprijedili svoju tehniku sviranja.

Pažnja je posvećena i detaljima poput odabira odgovarajućeg instrumenta i trzalice te tehnici artikulacije različitih boja i karakteristika tona. Ova analiza omogućit će polaznicima da razviju osobniji izričaj i interpretaciju na tamburi.

Svaki polaznik dobit će priliku sudjelovanja u komornom ansamblu. Suradnja s drugim glazbenicima, dodatno će unaprijediti iskustvo polaznika i muzičke i tehničke vještine sviranja tambure.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija