O nama

Organizator Ljetnog glazbenog kampa je Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti, koja djeluje u neposrednoj blizini dvorca Maruševec u samom srcu Zagorja.

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti je odgojno-obrazovna ustanova s učeničkim domom koja prednost daje odgojnim ciljevima. Unatoč tome i baš zbog toga obrazovanje na srednjoškolskoj razini optimalno i uspješno priprema mlade ljude za životne pozive ili daljnje školovanje na sveučilištima u Hrvatskoj i u svijetu.

Škola ima status vjerske škole s pravom javnosti, čiji je osnivač Kršćanska adventistička crkva u Republici Hrvatskoj, no otvorena je za sve učenike bez obzira na vjersko ili nacionalno podrijetlo koji cijene kršćanske vrijednosti: ljubav prema bližnjemu i službu onima koji pate i trebaju pomoć. Škola upisuje učenike u tri programa:

-opća gimnazija

-medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege

-fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka

Upravo zbog skrbi o cjelovitom odgoju djece i mladih, Srednja škola u Maruševcu otvara vrata projektu Ljetnog glazbenog kampa, koji postaje središnji edukativni kulturno-javni društveni događaj u drugoj polovici mjeseca kolovoza.

LJETNI GLAZBENI KAMP je ljetna  škola različitih instrumenata i radionica teorije glazbe, na kojima učenici glazbenih škola imaju mogućnost usavršiti svoje znanje i steći nove vještine kroz Masterclass s izabranim glazbenim pedagogom.

Vrijednost i nužnost ovakvih ljetnih škola je u tome što u opuštenoj atmosferi i poticajnom okruženju učenici s lakoćom i oduševljenjem reagiraju na glazbeni poticaj. Uz motivaciju i kvalitetnu edukaciju, učenici se neposredno i s lakoćom glazbeno izražavaju i usvajaju nove tehničke i umjetničke vještine u kraćem vremenu no što je to uobičajeno u redovitom nastavnom procesu.

Organizacijski tim Ljetnog glazbenog kampa čine volonteri i entuzijasti kojima je na srcu edukacija djece i mladih kroz glazbu. Njihova pedagoška praksa i sudjelovanje u glazbenom razvoju vlastite djece pridonijeli su nastojanju da se uz minimalna novčana sredstva, svakom talentiranom i marljivom učeniku omogući rad s vrsnim pedagogom u u sklopu ljetne škole koja ima za posljedicu nemjerljiv napredak, potvrdu i motivaciju mladog glazbenika.

Organizacijski tim čine: Slobodan Radovanović, Lidija Đidara i Svetlana Relić (voditeljica). 

Sa željom da svojim učenicima i kolegama omogućimo kvalitetan početak nove školske godine, želimo da iz našeg kampa izađu motivirana djeca oduševljena za rad i napredovanje u svom glazbenom razvoju.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija