Lidija Đidara

 

Lidija Đidara, rođena u Osijeku, diplomirala je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, I.B odjel, te iste godine započinje sa radom u Glazbenoj školi u Varaždinu kao profesor teorijskih glazbenih predmeta.

Na Hrvatskoj Radio Televiziji (HRT) radila je kao asistent glazbenog urednika  u dječjoj emisiji TLS. Djeluje kao dirigent i korepetitor mješovitih, djevojačkih i dječjih zborova sa kojima nastupa na brojnim gostovanjima i natjecanjima („Zvjezdice“, „ZZM“) a također ostvaruje koncertnu suradnju kao korepetitor sa solistima te u raznim sastavima u zemlji i inozemstvu a povodom promocija knjiga, CD-a i raznih humanitarnih i kulturnih zbivanja. Osmišljava vokalne i instrumentalne aranžmane za različite sastave te je član nekoliko sastava (klavir) koji izvode jazz, blues, funky, kao i vokalno-instrumentalnog gospel ansambla Agape (natjecanje zborova DPZ). Jedan je od pokretača Glazbenog ljetnog kampa (jedan od ovogodišnjih sponzora Međunarodnih natjecanja Woodwind&Brass i Jurica Murai) sa (između ostalog) radionicom iz solfeggia i harmonije na klaviru.

Usavršava se kod uglednih glazbenih pedagoga u Hrvatskoj i inozemstvu (učestvuje u organizaciji seminara i promoviranju metoda razvijanja sluha – REA, MELUDIA) te učestvuje kao član u radu žirija na međunarodnim natjecanjima a njezini učenici učestvuju na brojnim seminarima i natjecanjima.

U godini 2016. napredovala je u zvanje prof.mentor te postala Voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća teorijskih glazbenih predmeta za Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju (sjeverozapadni dio Hrvatske).

Rad sa učenicima pruža joj iznimno zadovoljstvo što se očituje uspjehom osvajanja brojnih prvih nagrada i priznanja (zahvalnice i priznanja za izvrstan rad i rezultate sa učenicima te oskari znanja) na državnim (HDGPP) i međunarodnim natjecanjima (Međunarodno takmičenje iz solfeggia – UMBPS (Beograd), Takmičenje mladih solfeđista (Požarevac), Viva la musica (Sremska Mitrovica), Kornelije (Beograd), Sonus (Križevci, HR)).

 

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija