Lea Šantek

_VZR0864

Osnovnu glazbenu školu završila je u Pločama, a srednju u Zagrebu u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Ljerke Čavić-Tomčik. Klavir je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Sretne Meštrović. Tijekom školovanja usavršavala se na brojnim seminarima kod priznatih europskih pedagoga, a dobitnica je i više priznanja i nagrada kao i Stipendije Grada Zagreba. Pedagoškim radom i korepeticijom bavi se od 1998., najprije u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima (gdje je jedno vrijeme bila i voditeljica klavirskog odjela), zatim u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu, nakon toga u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu, a od 2005. u Glazbenoj školi u Varaždinu.

 

Ističe se u radu kao uzorna i omiljena nastavnica i kolegica, surađuje u organizaciji i provođenju raznih školskih, županijskih, državnih i međunarodnih projekata, a najviše je veseli rad s najmlađima i komorna glazba. Njezini učenici redovito sudjeluju na koncertima Škole te postižu izvrsne rezultate na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvojivši do sada preko 160 nagrada (više puta bili su i apsolutni pobjednici natjecanja), a mnogi od njih nastavili su školovanje na muzičkim akademijama u zemlji i inozemstvu. Uspješno djeluje i kao korepetitorica.

 

Dobitnica je triju Oskara znanja za 2009., 2010. i 2011. godinu, nagrade Premio didattica 2009 za najuspješnijeg pedagoga na Međunarodnom natjecanju „Pia Tebaldini“ (Brescia-Italija) te Godišnje nagrade HDGPP-a za 2011. godinu, a 2015. godine promovirana je u zvanje profesora mentora.

 

Prati najnovija zbivanja u klavirskoj pedagogiji i redovito sudjeluje na stručnim skupovima i seminarima priznatih hrvatskih i svjetskih pedagoga te kao članica u radu ocjenjivačkog suda na međunarodnim natjecanjima.

LJETNI GLAZBENI KAMP

22. - 27. 08. 2021. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija