Lea Šantek

_VZR0864

Lea Šantek osnovnu glazbenu školu završila je u Pločama u klasi prof. Biserke Botica, a srednju u Zagrebu u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Ljerke Čavić-Tomčik. Klavir je diplomirala 2000. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Sretne Meštrović. Pedagoškim radom i korepeticijom bavi se od 1998., najprije u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima (gdje je bila i voditeljica klavirskog odjela), zatim u Glazbenom učilištu Elly Bašić i u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu, a od 2005. u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja kao i Godišnje nagrade HDGPP-a za visoka pedagoška dostignuća, tri Oskara znanja i nagrade Premio didattica za najuspješnijeg pedagoga na Međunarodnom natjecanju “Pia Tebaldini” (Brescia – Italija, 2009. godine), a nagrađena je i za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika u školskoj godini 2019./2020., te je 2020. godine promovirana u zvanje prof. savjetnica.

Redovito sudjeluje na stručnim skupovima i seminarima priznatih hrvatskih i svjetskih pedagoga. U radu koristi suvremene metode poučavanja s naglaskom na razvoju kreativnosti i individualnosti svakog djeteta. Uspješna je i kao korepetitorica, mentorica je pripravnicima, održava seminare i predavanja diljem Hrvatske te je članica ocjenjivačkih sudova na natjecanjima.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija