Vanda Novoselec


Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u razredu profesora Aristida Martinisa. 1992. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi profesora Josipa Klime, a studij završava u klasi profesora Tonka Ninića i Anđelka Krpana te stječe zvanje profesora violine.

 

Od 1997.godine zaposlena je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog Bjelovar gdje predaje violinu i komornu glazbu te je pročelnica gudačkog odjela.

Sudjelovala je u radu stručnih povjerenstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za prosudbu udžbenika i odabiru zadanih skladbi za natjecanja (Hrvatsko Društvo Glazbenih Pedagoga) te kao članica ocjenjivačkih sudova na natjecanjima (Hrvatsko županijsko natjecanje i Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus). Mentorica je pripravnicima do polaganja stručnog ispita. Održava radionice – seminare u glazbenim školama i Ljetnom glazbenom kampu Maruševac. Na lokalnoj razini surađuje s vrtićima i osnovnim školama te kroz interaktivne radionice uvodi djecu u svijet glazbe.

Sa svojim učenicima osvojila je brojne državne i međunarodne nagrade u disciplinama violina, viola i komorna glazba. Njeni učenici uspješno upisuju Muzičku akademiju. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje dodjeljuje joj tri puta Oskara znanja ” za izvrsne rezultate u radu s učenicima”. 2016. godine Hrvatsko Društvo Glazbenih Pedagoga dodijeljuje joj Godišnju nagradu. Vanda Novoselec 2017. godine promaknuta je u zvanje profesora savjetnika.

LJETNI GLAZBENI KAMP

22. - 27. 08. 2021. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija