Slobodan Radovanović

Slobodan Radovanović, rođen je početkom 80 – ih godina prošlog stoljeća. Svoje prve kontakte s glazbom ostvaruje u domu i u crkvi pjevajući u dječjem zboru.

Nakon završene osnovne i srednje glazbene škole (instrumentalni odjel – klavir i teorijski odjel), svoj glazbeni put nastavlja diplomskim studijem glazbene pedagogije na Sveučilištu Montemorelos u Meksiku. Po povratku u Europu, uspješno završava dodiplomski studij teorije glazbe i kompozicije na Prayner Konzervatoriju u Beču u klasi profesora Ulf-Diether
Soyke.

Diplomu diplomskog studija kompozicije Muzičke akademije u Zagrebu stječe u lipnju 2011. godine u klasi profesora Marka Ruždjaka.

Od 2009. godine djeluje kao nastavnik teorijskih glazbenih predmeta na Glazbenoj školi Jan Vlašimsky u Virovitici, te od 2018. godine kao vanjski suradnik za teorijske glazbene predmete na Odsjeku za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Glazbeno stvaralaštvo Slobodana Radovanovića počinje još u najranijoj dobi, kad nastaju prve minijature za klavir. Tijekom svog obrazovanja i rada, pored skladanja (skladbe za dječji zbor, klavir, gudački kvartet, simfonijski orkestar te komorne skladbe za različite ansamble), aktivno se bavi aranžiranjem glazbe i to poglavito duhovne zborske i komorne vokalno – instrumentalne glazbe.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija