Marija Ostrugač Jugec

Marija Ostrugač Jugec (1988.) nakon završene osnovne i srednje glazbene škole Zlatka Balokovića, smjer harmonika, u klasi Maje Talajić, upisuje studij klasične harmonike na tadašnjem Odjelu za glazbu, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, gdje je i diplomirala u klasi doc. Dražena Košmerla, te stekla naziv magistra muzike.

Kao solistica, član komornih sastava i orkestara sudjelovala je na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Kroz svoje školovanje usavršavala se kod eminentnih profesora klasične harmonike kao
što su: F. Lips – Rusija, E. Moser – Njemačka, V. Balyk – Hrvatska, M. Krajna – Hrvatska, M. Bjeletić – Srbija, A. Selivanov – Rusija, M. Zenzerović – Hrvatska i dr.

Nastupala je na brojnim pozornicama i dvoranama diljem Hrvatske, Slovenije, Italije, Rusije, Kosova i Crne Gore. Bila je i predsjednica „Kluba studenata harmonike“ na Sveučilištu Jurja Dobrile, kojem je u cilju promovirati i predstaviti instrument u klasičnom svijetu, seminarima, koncertima i predavanjima diljem Hrvatske i svijeta.

Svoj pedagoški rad započinje u OGŠ pri OŠ Augusta Cesarca u Krapini, a od 2016.g. zaposlena je u
Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Njeni učenici dobitnici su brojnih državnih i međunarodnih nagrada. Slobodno vrijeme posvećuje djeci predškolskog uzrasta u svom programu Glazbena početnica, koji uvodi najmlađe u svijet glazbe i instrumenata. Uz svoj pedagoški rad, dugi niz godina voditeljica je mješovitog crkvenog zbora u župi Sv. Marka ev. u Zagrebu.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija