Ina Vagroš

Ina Vagroš, profesorica violine, rođena je 1984. u Zadru. U rodnom gradu završila je osnovno i srednje obrazovanje u Glazbenoj školi Blagoja Berse, u klasi prof. Petra Vrbančića. Diplomirala je 2006. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marije Ćepulić, prof. art.
Tijekom školovanja sudjelovala je na regionalnim i državnim natjecanjima, te se usavršavala kod poznatih pedagoga ( Eva Huhn, Asja Kushner, Catherine Mackintosh, Therese Caudle, Maja Dešpalj,Y. Korchinski, Dora Schwarzberg…)
Od 2000. godine stalni je član Zadarskog komornog orkestra, a od 2004. surađuje s brojnim orkestrima (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Orkestar HNK Zagreb, Orkestar HNK Ivana pl. Zajca (Rijeka), Riječka Filharmonija, Orkestar HNK Split, Orkestar kazališta Komedija, Dubrovački simfonijski orkestar, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački komorni orkestar i mnogim drugim manjim komornim sastavima, te sudjeluje na brojnim turnejama po Hrvatskoj i inozemstvu.
Tijekom angažmana surađivala je s brojnim svjetskim dirigentima i solistima (Pavle Dešpalj,
Milan Horvat, Ivan Repušić, Dmitrij Kitajenko, Valerij Gergijev, Kazushi Ono, Leopold Hager, Ivo Pogorelić, Jose Carreras, Inva Mula, Shlomo Mintz,Stefan Milenković, Roman Simović i mnogi drugi).
Nakon diplome zapošljava se u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog (Zagreb). U rujnu 2008. počinje raditi u Glazbenoj školi Pavla Markovca. U lipnju 2018. promovirana je u zvanje profesor mentor.
Njezini učenici redovito nastupaju na brojnim koncertima i smotrama u Hrvatskoj i inozemstvu, snimaju za radio i televiziju, osvajaju visoke nagrade te su lauerati na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Nakon mature upisuju prestižne fakultete (Muzička akademija u Zagrebu, Royal Colledge of Music u Londonu…) te nastavljaju svoj profesionalni put kao članovi Zagrebačke filharmonije, profesori u Glazbenim školama…
Mentorica je pripravnicima do polaganja stručnog ispita, kao i studentima Muzičke akademije na 4. i 5. godini studija violine i viole za hospitiranje nastave u okviru predmeta Pedagoška praksa.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija