Igor Jugec

Igor Jugec rođen je 1988. Završio je osnovnu i srednju glazbenu školu Zlatka Balokovića u Zagrebu, smjer harmonika (u klasi: Marije Matanović, prof. Marjana Krajne, prof. Nikole Ščapeca). Studij klasične harmonike upisuje na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, gdje je i diplomirao u klasi doc. Dražena Košmerla. Kao solist i član komornih sastava sudjelovao je na domaćim i međunarodnim natjecanjima te ostvario zapažene rezultate i nagrade diljem Hrvatske, Slovenije, Italije, Ukrajine, Rusije, Njemačke, Kosova i Crne Gore.

Kroz svoje školovanje usavršavao  se kod eminentnih profesora klasične harmonike kao što su Fridrich Lips (Rusija), Elsabeth Moser (Njemačka), Volodimir Balyk (Hrvatska), Miljan Bjeletić (Srbija), Miran Vaupotić (Hrvatska), Aleksandar Selivanov (Rusija) i drugi. Još kao student započinje svoj  pedagoški rad u OGŠ pri OŠ Dr. Jure Turića u Gospiću. Do 2018. godine bio je nastavnik harmonike u GŠ Pregrada, a od tada predaje harmoniku, komornu glazbu i orkestar na Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Njegovi učenici i orkestar redovito osvajaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima na kojima djeluje i kao član prosudbenih komisija.

Uz svoj pedagoški rad, usavršavao se na „Accordion Craft Academy“ u Castelfidardu (IT) gdje je nadogradio svoja znanja i vještine ugađanja i mehaničkih popravaka harmonike. U radnju „Servis i štimanje harmonika Jugec“ i njegove stručne ruke, dolaze instrumenti harmonikaša i glazbenih škola diljem Hrvatske i Europe.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija