Franjo Pećarić

Franjo Pećarić (1995.) rođen je u Vinkovcima gdje završava osnovnoškolsko obrazovanje. Maturirao je u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima 2014. godine odjel tambure i teorijski odjel. Iste godine upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer Glazbena pedagogija. Glazbenu pedagogiju diplomirao je 2019. godine pod mentorstvom v. pred. Veljka Valentina Škorvage, a iste godine je upisao i novootvoreni instrumentalni integrirani studij, smjer tambure koji je diplomirao 2021. godine. 

Tijekom glazbenog obrazovanja kao solist i član raznih komornih sastava osvojio je niz prvih i drugih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Od rujna 2018. godine je zaposlen kao nastavnik tambure u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Redoviti je sudionik i predavač stručnih skupova za nastavnike tambure u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva tamburaških pedagoga. Sa svojim učenicima osvaja zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. 2023. godine promoviran je u zvanje profesora mentora. 

Godine 2020. osniva Gradski tamburaški orkestar Ivan Goran Kovačić Sisak u kojem djeluje kao voditelj i dirigent. S kolegama na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2021. godine, osnivač je i član novog sastava na umjetničkoj sceni – Zagrebački tamburaški kvartet, a iste godine postaje i naslovni asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na odsjeku za Glazbenu pedagogiju i Tambure. Sudjeluje i u snimanju dva autorska nosača zvuka Tomislava Uhlika i Tihomira Ranogajca. Od akademske godine 2023./2024. upisuje doktorski studij za komornu glazbu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 


LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija