Biljana Bastalec

Biljana Bastalec (1987.) završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u Križevcima u klasi Ksenije Tirić i Dalibora Radičevića. Studij harmonike završava na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gdje stječe zvanje magistra muzike. Dobitnica je Rektorove nagrade 2010. godine. U veljači 2014. završava dvogodišnju umjetničku specijalizaciju na Hochschule für Musik Theater und Medien u Hannoveru (Njemačka) u klasi Elsbeth Moser.

Tijekom svog školovanja bilježi uspješne nastupe na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, kao solist i član komornih sastava (apsolutni pobjednik u kategoriji komornih sastava s kvartetom Téssares na Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli 2014.).

Nastupala je u poznatim koncertim dvoranama kao što su: Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Slovenska filharmonija u Ljubljani, Muzička akademija zapadno Sarajevo, Aula Uniwersytetu u Poznanu (Poljska), NDR Radiophilharmonie u Hannoveru (Njemačka), Conservatoire National de Rouen (Francuska), Brucknerhaus u Linzu (Austrija).

Od 2014. zaposlena je u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama gdje predaje harmoniku i komornu glazbu te je pročelnica Odjela za harmoniku i pjevanje. Njeni učenici osvojili su više od trideset državnih i međunarodnih nagrada na natjecanjima na kojima sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova. Tajnica je udruge Harmonikaški centar i dio organizacijskog tima Hrvatskog natjecanja za harmoniku u Daruvaru.

LJETNI GLAZBENI KAMP

18. - 23. 08. 2024. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija