Nikola Fabijanić

Nikola Fabijanić diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se kod renomiranih svjetskih saksofonista. Redovito nastupa na koncertnim podijima i dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

 

Kao solist nastupio je uz orkestar Gaudeamus, orkestar Zagrebačke filharmonijeSimfonijski orkestar HRT-aSimfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, Windstrings te Art Ensemble NRW. Redovito održava recitale u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Kao orkestralni glazbenik surađuje gotovo sa svim hrvatskim orkestrima i renomiranim dirigentima. Redovito nastupa s orkestrom Zagrebačke filharmonije kao solo saksofonist, te je odsvirao gotovo sva orkestralna sola napisana za saksofon, surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a s kojim snima za radio i televiziju, s ansamblom HNK, ansamblom kazališta Komedija, Simfonijskim puhačkim orkestrom HV-a i dr. S orkestrom RTV Slovenija 2009. godine svira na turneji u Francuskoj i Sloveniji. Nastupio je i s Berlinskim simfonijskim orkestrom 2008. godine.

 

Kao komorni glazbenik djeluje u kvartetu saksofona “Papandopulo kvartet”, čiji je osnivač i s kojim ostvaruje brojne nastupe. Surađuje s ansamblom Cantus, Zagrebačkim puhačkim ansamblom, pijanistom Berislavom Arlavijem, udaraljkašicama Ivanom Bilić i Elvirom Happ…

 

Zaposlen je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje vrlo uspješno vodi klasu saksofona. Za izvrsne rezultate u radu s učenicima više puta je dobio priznanje od Agencije za odgoj i obrazovanje. Održava seminare za saksofoniste u Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Djeluje u duu s pijanisticom i čembalisticom Lindom Mravunac Fabijanić. Osim standardne literature za saksofon i klavir, u kombinaciji sopran saksofon i čembalo, izvode obrade baroknih sonata, a zanimljiv zvuk novog i starog instrumenta potiče i suvremene hrvatske autore da pišu za taj sastav.

 

 

NAGRADE:

 

LJETNI GLAZBENI KAMP

22. - 27. 08. 2021. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija