Eva Hühn

Eva Hühn rođena je u Szekesfehervaru u Mađarskoj, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, kao i glazbenu školu. Diplomirala je 1968. godine na Visokoj školi glazbene umjetnosti “LisztFerenc” u Pečuhu, smjer violina i teoretski odjel. U Hrvatskoj živi i radi od 1969. godine, kada se zaposlila u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a od 1971. do odlaska u mirovinu 2011. godine bila je u radnom odnosu u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek kao nastavnik violine, uz jednogodišnji prekid tijekom ratne 1991./92. školske godine kada je radila u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i predavala violinu u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.

Za svoj pedagoški rad u osječkoj Glazbenoj školi 1990. godine primila je nagradu “Božidar Maslarić”, a 1995. godine javno priznanje “Pečat grada Osijeka” za osobit doprinos u duhovnom razvoju grada. Priznanje rezultatima rada nije izostalo ni od strane kolega iz struke: Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP) joj je dodijelilo godišnju nagradu za 1998. godinu.

Učenici Eve Hühn nastupali su na brojnim natjecanjima državne i međunarodne razine. Njen pedagoški rad nije prestao odlaskom u mirovinu, te je kao vanjska suradnica radila u glazbenim školama u Osijeku i Valpovu, a i danas je kao vanjska suradnica nastavnica violine u Glazbenoj školi u Vukovaru. Od 1977. do 2015. godine njezini su učenici osvojili preko 80 prvih, drugih i trećih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima učenika glazbe.

Eva Hühn bila je član organizacijskog odbora gotovo svih do sada održanih Memorijala “Franjo Krežma” (do 2013. godine održano je dvadeset dva memorijala) – susreta mladih gudača koji se održava bijenalno u Osijeku. Od 1994. do 2010. godine bila je član predsjedništva Hrvatskog društva gudačkih pedagoga i stručnih sudova na regionalnim i državnim natjecanjima učenika glazbe Republike Hrvatske u disciplinama violina i viola.

Od 2000. godine do odlaska u mirovinu imala je zvanje nastavnika savjetnika, a kao priznat i uvažen stručnjak na svom području, bila je član stručnog povjerenstva za izradu nastavnih planova i programa za predmet violina u osnovnim i srednjim glazbenim školama.

LJETNI GLAZBENI KAMP

21. - 26. 08. 2022. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija