Tomislav Žužak

Tomislav Žužak (Zagreb, 1978.) saksofonistički je pedagog, komorni i orkestralni glazbenik i solist.
Poduku iz saksofona stekao je od članova prve generacije hrvatskih diplomiranih saksofonista. Učio je kod Drage Fabijanića a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Dragana Sremca. Za vrijeme studija boravio je na Indiana Sveučilištu u Pennsylvaniji, u razredu Keitha Younga, usavršavao se u Parizu na Conservatoire de rayonnement régional u razredu Philippea Portejoiea te na Konzervatoriju Cergy-Pontoise u razredu Jean-Yves Fourmeaua. Pohađao je tečajeve Eugenea Rousseaua, Jean-Marie Londeixa, Claudea Delanglea, Arna Bornkampa, Jean-Denis Michata, Daniela Gauthiera, Philippea Geissa, Larsa Mlekuscha, a s mnogima od njih je i nastupio na zajedničkim koncertima.
Djeluje kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i na Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.
Član je kvarteta saksofona Papandopulo. Uz nastupe u zemlji i inozemstvu, s Kvartetom snima nosače zvuka za Croatia Records.
Poseban interes Tomislava Žužka usmjeren je na suvremeno stvaralaštvo. Za izdavačku kuću Cantus snimio je samostalni nosač zvuka Susreti s hrvatskim skladateljima.
Suosnivač je i predsjednik Udruge Diapason, kojoj je cilj promicanje glazbene edukacije i profesionalnih glazbenih izvedbi.
Povremeno nastupa kao solist. Posebno je zapažen njegov nastup uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Maestra Pavla Dešpalja prigodom osvajanja Prve nagrade na 1. hrvatskom natjecanju mladih glazbenika Papandopulo 2012. godine. Toj nagradi prethodile su brojne nagrade i priznanja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.
Osnivač je, ko-organizator i supervizor Škole saksofona u Jaski, a vodi radionice u centru Muzičke omladine, Grožnjanu.
Redovito sudjeluje u radu ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u zemlji i susjednim državama.

LJETNI GLAZBENI KAMP

21. - 26. 08. 2022. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija