Ana Šterpin Zagoranski

Ana Šterpin ZagoranskiAna Šterpin Zagoranski rođena je u Puli. Studij klasične harmonike diplomirala je 2001. godine u klasi doc. art. Denisa Modrušana, a 2011. i studij glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Srednjoškolsko obrazovanje teoretskog i instrumentalnog ( harmonika ) odjela završila je u klasi prof. Orhide Antunović u GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Puli.

 

Usavršavala se i radila je s istaknutim umjetnicima kao što su Aleksandar Skljarov, Peter Soave, Jurij Siskin, Jean Marc Fabiano. Dobitnicom je više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nastupala je na koncertima i festivalima u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Češkoj i Austriji.

 

Zaposlena je u Umjetničkoj školi Poreč gdje predaje harmoniku, vodi harmonikaški orkestar, te obnaša funkciju pročelnice harmonikaškog odjela. Od akademske godine 2015./2016. zaposlena je kao vanjski  suradnik Muzičke akademije u Puli za predmet Metodika nastave harmonike.

  1. godine napredovala je u najviše zvanje, profesor savjetnik, a 2015. Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dodijelila joj je naslovno suradničko zvanje višeg asistenta za kolegije Klasična harmonika i Metodika nastave harmonike.

 

Za šk.god. 2010/2011. , 2013./2014., te 2014./2015. Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta dodijelili su joj  nagradu  „Oskar znanja“ za izvrsne rezultate postignute u radu s učenicima. Još je dva takva Oskara očekuju na svečanoj dodjeli u lipnju 2016. za ovu školsku godinu.

Na 7. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ u Ugljeviku proglašena je najuspješnijom profesoricom festivala.

  1. godine dobitnicom je “Godišnje nagrade” Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za višegodišnje uspjehe i doprinos u pedagoškom radu.

 

Od 2008. u suradnji s harmonikaškim odjelom škole organizira manifestaciju  „Dani harmonike“. Manifestacija sadržava niz koncerata i predavanja s gostujućim eminentnim umjetnicima na harmonici, a surađuje s Muzičkom akademijom u Puli, Agencijom za odgoj i obrazovanje te s ostalim glazbenim školama regije.

Dio  je prosudbenih komisija na državnim i međunarodnim natjecanjima. Predavač je na seminarima i skupovima, nastupa na edukativnim koncertima, aktivna je kao komorni glazbenik, surađuje sa raznim radionicama i projektima vezanim za harmoniku i pedagogiju nastave harmonike.

Redovito vodi učenike na državna i međunarodna natjecanja s kojima je osvojila oko 140 nagrada, od čega 86 prvih, te 39  apsolutnih pobjeda.

 

Od 1999. do 2006. g. dirigentica je harmonikaškog orkestra “Čvrčak” pri OKUD-u „Istra“ u Puli s kojim je osvojila niz prvih nagrada na renomiranim natjecanjima za harmonikaške orkestre u Evropi od kojih se najviše ističu 1.nagrade i apsolutne pobjede cjelokupnog natjecanja na 3.Evropskom festivalu harmonikaških orkestara u Pragu (Češka)  2004.god., te na 30. međunarodnom natjecanju „Citta di Castelfidardo“  (Italija), 2005.god.

Njezini učenici nastupaju na važnim koncertima i manifestacijama škole i šire kao što su Koncerti ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj , tv ciklus “Majstori svirači“, gostovanje na Prayner Konzervatoriju u Beču, nastupi u Mađarskoj, Italiji.

 

Kao pedagog njeguje individualni pristup svakom učeniku poštujući njegovu osobnost i njegove psihofizičke mogućnosti.

Na svim poljima svog djelovanja zalaže se za promociju klasične harmonike, za unaprjeđenje svoje struke, te za razvoj ljubavi prema glazbi i osvještenje važnosti glazbenog obrazovanja.

 

LJETNI GLAZBENI KAMP

22. - 27. 08. 2021. Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija