Vladimir Babin

Babin

Vladimir Babin, rođen u Osijeku 1964, po sudu kritike jedan je od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Damira Sekošana 1985., a nakon toga je završio i poslijediplomski studij u Beogradu u klasi prof. Dušana Trbojevića, gdje je i magistrirao 1989.

Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomant.
Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje, te nekoliko CD-a (CD “Pod Učkom”,CD “Hrvatska solo popijevka”, solo live CD s djelima Bacha, Beethovena, Szymanowskog i Papandopula, live CD-DVD s djelima Schumanna i Chopina, te live CD – XX. stoljeće-od klasike do jazza). Diskoteci se 2015. godine pridružuje live CD – DVD Trećeg koncerta za klavir i orkestar u c-molu op.37 L. van Beethovena izvedenog sa orkestrom opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, a 2017. live DVD sa djelima Bacha, Beethovena i Brahmsa.

Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist (njegov CD “Jazzyland” doživio je veliki uspjeh kod publike i kritike, a od 2015. godine ljubitelji jazza uživaju u društvu Babina &  saksofonieste Zlatka Baraća uz album „Moodology“).

Uz održavanje pijanističkih seminara, Vladimir Babin redovit je član ocjenjivačkih sudova na državnim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima.
Od 1997.g. je docent, a od 2009.g. izvanredni profesor klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb, a od 2007. i pročelnik PO Rijeka.

LJETNI GLAZBENI KAMP

19. - 24. 08. 2018.

  Ljetni glazbeni kamp djeluje u prostorima Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu gdje u netaknutoj prirodi i tišini svi sudionici imaju priliku za druženje i umjetničko usavršavanje.

              

Galerija